HÁZIREND

Mi azon fáradozunk, hogy ÖNÖK a pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja a nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, haladéktalanul forduljanak hozzánk. A szálláshely és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.

Vendégeink kellemes pihenésének és az esetleges félreértések elkerülésének az érdekében kérjük, olvassa el az Anna Vendégház alábbi házirendjét!

 

A szálláshely elfoglalásával minden vendégünk automatikusan elfogadja, hogy a házirend tartalmát megismerte és betartja. A házirend be nem tartása a szálláshely-szolgáltatás megszakítását vonhatja maga után, a teljes szállásdíj megfizetésével, tekintet nélkül a szálláshely esetleges korábbi elhagyására.

 

A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó pontjai az irányadók.

 

Felelősségvállalás

Kérjük, a szálláshely épületét, berendezését és eszközeit rendeltetésszerűen használják, és tartsák be az általános tűz- és balesetvédelmi szabályokat! A vendégek felelősek a szálláshely rendjéért és tisztaságáért, valamint ezt kötelesek megőrizni. A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszerek, műszaki eszközök) felelősséget nem vállalunk, a vendégek kötelesek vigyázni a személyes tárgyaikra és értékeikre.

Gyúlékony, robbanásveszélyes anyag, közlekedési eszközök (kerékpár, motor) a szobákba nem vihetők be, és nem tárolhatók.

Amennyiben ittlétük alatt elhagyják a szállást, kérjük a világítást lekapcsolni, a vizet elzárni, ablakokat becsukni, a személy- és vagyonbiztonság érdekében szükséges intézkedéseket megtenni.

Éjszakára a kaput/bejáratot kérjük bezárni!

Az átadott szobakulcsok elvesztését a vendég haladéktalanul köteles jelezni, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

A tulajdonos nem felel a vendégek közötti esetleges nézeteltérésekért, konfliktusokért, de a törvényi előírások értelmében megteheti a szükséges intézkedéseket a rend fenntartása és a vendégek biztonsága érdekében.

A szálláshelyről kizárható az a személy, aki bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el, saját vagy más testi épségét veszélyezteti, vagy 22 és 7 óra között más vendégek nyugalmát zavarja.

A szálláshelyen 18 éven aluli vendégek szeszes italt nem fogyaszthatnak és nem dohányozhatnak!

Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről, kérjük, azonnal értesítsék a tulajdonost vagy a hatóságokat az alábbi telefonszámokon:

mentők: 104,

tűzoltók: 105,

rendőrség: 107,

általános segélyhívó: 112.

 

 

 

 

Szállás

Mivel a vendégház nem rendelkezik állandó recepcióval, így szállásukat 14 órától 16 óráig foglalhatják el. Amennyiben esetleg ezen időtartam után érkeznének, erről legyenek kedvesek előre tájékoztatni, hogy közös időpont egyeztetéssel zökkenőmentesen tudják elfoglalni a szállásukat.
Távozás napján a szállást legkésőbb 10.00. óráig legyenek szívesek elhagyni. Ettől csak előzetes egyeztetés alapján tudunk eltérni.

Jogszabályi kötelezettségeink miatt, a bejelentőlap kitöltése érdekében és időtartamára, vendégeink kötelesek érkezéskor a tulajdonosnak átadni személyes igazoló dokumentumaikat (személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély vagy diákigazolvány, és lakcímet igazoló hatóság igazolvány). A bejelentőlapokat az adott vendég távozásának napjáig őrizzük meg.

A szálláshelyet csak a foglalás során előre egyeztetett létszámban lehetséges igénybe venni, látogatókat fogadni tilos! Ettől csak előzetes egyeztetés alapján tudunk eltérni, és az a szállásdíj emelését vonhatja maga után.

 

Amennyiben a vendégek utólag kérik szállásuk meghosszabbítását, akkor a tulajdonos más apartmant is felkínálhat, mint azt, amelyikben eredetileg el voltak szállásolva.

 

Amennyiben kötelező jogi/hatósági előírás a szálláshely elfoglalását, a szálláshelyen tartózkodást további feltétel(ek) teljesítéséhez köti (pl.egészségügyi, járványügyi előírások), úgy azokat a vendégek kötelesek teljesíteni/betartani.

 

Biztonsági okok miatt 10 év alatti gyermeket tilos a szobákban és a szálláshely más területein szülői/gondozói felügyelet nélkül hagyni.

 

A szálláshelyen este 22 órától, reggel 7 óráig hangoskodni, a többi vendég pihenését zavarni szigorúan tilos!

 

Érkezéskor és kijelentkezéskor a szobákat a vendégekkel közösen átnézzük. A szállást olyan állapotban kell elhagyniuk, amilyenben az érkezésükkor volt: rendben és sértetlenül. A vendégek ittléte során esetleg okozott károkból fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük. A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot/kulcsokat a tulajdonos részére le kell adni.

 

A vendégek egyetértenek azzal, hogy ott tartózkodásuk idején a szobákba és a kertbe szükség esetén karbantartó vagy a tulajdonos beléphessen és ott, – a tulajdonos felügyelete mellett – karbantartási munkát végezzen.

 

Kérjük, ne módosítsák a szobák berendezését! A székek kivételével bútort áthelyezni szobán belül vagy egyik helységből a másikba nem engedélyezett. Amennyiben speciális igény miatt erre szükségük lenne, kérjük, egyeztessék a tulajdonossal. Tilos a szobák belső berendezését, felszerelését a kertbe, vagy a szálláshelyről kivinni (pl. strandra, Dunapartra)!

Amennyiben elkerülhetetlen, hogy lecsapják a szobákba tévedt rovarokat, kérjük, ne a fehér falfelületen tegyék azt!

 

Étkezés

Lehetőleg az erre kijelölt helyeken étkezzenek, ez: konyha, étkező, illetve ha mégis a szobában szeretnének étkezni, akkor kérjük, hogy használják a konyhában található tálcákat, tányérokat, evőeszközöket, stb.

 

 

 

 

Dohányzás

 

A szálláshelyen beltérben dohányozni, füstölőt és gyertyát, valamint nyílt lángot használni tilos!

A dohányzásra kijelölt helyek a kertben, tetőteraszon találhatók, kérjük, csak ezen helyeken dohányozzanak a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok betartásával, és használják a hamutartót! A csikkeket eldobni, égő csikket a kukába dobni tilos! Az eldobált csikkeket károkozásként kezeljük!

Háziállatok

Mi magunk is nagyon szeretjük az állatokat, de a szálláshelyen a különböző allergiák és a többi vendég nyugalma érdekében nem fogadunk házi kedvenceket. Megértésüket köszönjük!

Parkolás

A zárt udvarunkban parkolási lehetőség nincs, de a szálláshely előtt, az utcán több autó parkolására is biztosított.

 

Takarítás

A szobákat a vendégek kitakarítva, tiszta ágyneművel és törölközőkkel veszik át, és ittlétük alatt maguk ügyelnek annak tisztaságára.

Hét napnál hosszabb szállás esetén heti egy alkalommal kitakarítjuk a szobákat, cseréljük az ágyneműt és a törölközőket. Erre az időre a vendégeknek a szobákat a tulajdonos rendelkezésére kell bocsátaniuk!

Hulladékgyűjtés

A háztartási hulladék gyűjtése a konyhában, illetve a szobákban elhelyezett szemetesben lehetséges. Ha ez megtelne az itt tartózkodásuk ideje alatt, kérjük, ürítsék ki azt az udvarban található nagy szemeteskukába. Csere szemeteszsákot, zacskót biztosítunk.

Kérjük, a különböző flakonokat, dobozokat lapítsák ki, mielőtt kidobják!

Fűtés és egyéb eszközök

A szálláshely gázfűtéssel rendelkezik. A szobák hőmérséklete a falon található szabályozókkal állítható. Amennyiben az előre beállított érték nem megfelelő, kérjék a tulajdonos segítségét! Egyéb, magukkal hozott fűtési módot előzetes egyeztetés nélkül használni tilos!

Amennyiben bármely eszköz használatával kapcsolatban bizonytalanok (pl. WiFi, TV, kávéfőző, mikró, főzőlap, mosogatógép), a próbálgatás helyett kérje segítségünket! Bármikor szívesen segítünk, ha ezzel bosszúságot vagy kárt előzhetünk meg.

 

Légkondicionáló

 

Vendégházunkban minden szoba légkondicionált. A helyiségek hőmérséklete a szobákban található szabályozóval állítható. Amennyiben bármilyen kérdés merül fel a beállítással kapcsolatosan, kérjük jelezzék. Kérjük továbbá, hogy a légkondicionáló használata közben az ablakokat és az ajtókat feltétlenül csukják be.

Kert, közös használatú területek

A kertet rendszeresen gondozzuk, és igyekszünk ezt a vendégeink legkisebb zavarásával végezni. A zajosabb munkák előtt mindig egyeztetünk vendégeinkkel.

 

Kérjük, ügyeljenek a kert tisztaságára, a növények épségére, hogy azokban további vendégeink is örömüket lelhessék!

 

A többi vendég nyugalmának érdekében a szálláshelyen tűzrakás, bográcsozás, vagy egyéb füsttel járó tevékenység tilos!

 

Lehetőséget biztosítunk az emeleti és földszinti terasz, a kert, illetve a kertben lévő terasz és grillezőhely használatára a vendégek saját felelősségére és a Ptk. rendeltetésszerű használatra vonatkozó szabályai szerint.

 

A közös használatra szolgáló helyek esetében mások nyugalmának, pihenésének a szükségtelen zavarásától tartózkodni kell.

 

 

 

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!